Sem Matea Mrzelj, mama najstniku Tjanu (13 let) in navihanemu Ažbetu (5 let) ter na koncu J žena iznajdljivemu možu Boštjanu J Sem ognjena in srčna levinja ki rada išče nove izzive, zanima me veliko stvari, predvsem drugačen način življenja, ki je nekaj več kot samo preživeti življenje. Zanimajo me stvari, ki bogatijo mojo dušo s čimer postajam boljši človek in poti me vodijo v alternativo.

Moja otroška želja je bila, da bi šla na srednjo zdravstveno šolo, vendar sem pristala na srednji gostinski šoli, na željo mojega očeta, ker je želel v našem domačem kraju postaviti gostilno s kmečkim turizmom. Gostinsko sem naredila, vendar nikoli delala v tej smeri. Šolanje sem nadaljevala na  višji prometni šoli, vendar samo zaradi stopnje. Pot me je zanesla v mrežni marketing, kjer sem se spreminjala in kalila samo sebe 10 let. Zame osebno je bila MLM najboljša izkušnja v mojem življenju in še enkrat bi šla po tej poti, ker sem se zgradila, postala samozavestna, umirila svoj levji egoJ, se začela zavedati samo sebe in, da je življenje nekaj več, da želim v svetu pustiti svoj pečat in nekaj doprinesti.

Kako sem prišla v svet doul? Ko je bila moja zelo dobra prijateljica noseča, se je v meni nekaj prebudilo in sem neizmerno močno začutila, da bi bila rada ob njej, ko bo rojevala. Ona je to sprejela z navdušenjem. Kasneje sva se o tem res pogovorili, ker se mi je zdelo da sem se ji mogoče vsilila in mi samo želi ugoditi, vendar je res bila vesela, da bom ob njej. V meni pa je gorela ta želja, da bi videla to žensko moč, ko rojeva še iz druge strani, da jaz vidim rojevati drugo žensko.

Moja prijateljica je bila v tretje noseča in odločila se je za porod doma, se pravi za svojo doulo in babico in zato sem tudi izrazila to željo ker sem vedela, da bo porod potekal naravno (fiziološko). O tem kako je porod potekal tukaj ne bom pisala, naj pa omenim da me je navdušila podpora in znanje doule in babice, v času nosečnosti, poroda in njenega poporodnega obdobja.

Za mano sta dva moja osebna poroda (v porodnišnici, s travmo,…) in res sem hvaležna, da sem bila priča da je lahko porod lepši za mamico in otročka, ki prihaja na svet.

Verjamem, da v življenju ni naključij, da se vse zgodi z namenom in to, da je bil višji namen biti ob moji prijateljici ko je rojevala. Namreč spoznala sem babico Tejo Zakšek Škodič in takoj sva vzpostavile neko pristno vez. Naslednjič smo se videle po treh mesecih na kavi, ko Teja pravi meni:  ,,Matea ti bi morala iti z mano na Hrvaško.,, In jaz njej: ,,Jaz?  Kaj pa imaš na Hrvaškem?,, Ona meni: Izobraževanje za doulo. Jaz tebe vidim kot doulo.” Bila sem čisto presenečena nad to njeno izjavo. ,,Kako doula, a ni pogoj da to dela nekdo, ki ima narejeno zdravstveno šolo???.. Nikoli se nisem zanimala, zato nisem imela informacij kako to sploh poteka.

Da skrajšam zgodbo, šla sem z njo na pet dnevno izobraževanje na Hrvaško za doulo. Tam pa se je odprla moja pot, ki me je popeljala v nekaj čisto novega, ki je rastlo v meni od malega pa sem to potlačila.

Včasih so ženske rojevale ob ženskah, ker le ženska lahko razume drugo žensko in ji nudi vso potrebno podporo. To nam je prirojeno, na nas pa je da te naše speče modrosti predamo naprej drugi ženski.

Moje poslanstvo je drugim ženskam pričarati predporodno obdobje, porod in poporodno obdobje v vsej svoji veličini, ker si to ZASLUŽIMO J