Pozdrav, moje ime je Jelena. Dolazim iz malog mjesta pokraj Čakovca, supruga sam i majka dviju predivnih djevojčica. Volim biti kreativna, osmišljavati i izrađivati stvari, uređivati svoj dom, dvorište i vrt, volim glazbu i cvijeće, i veliki sam pobornik ženskih prava.
U ovu priču ulazim kad sam po drugi put ostala trudna i imala veliku želju iskusiti vaginalni/fiziološki porod, nakon prvog poroda carskim rezom. Odlučila sam da ovaj put na porod idem sa više informacija i znanja nego je to bio slučaj prvi put, i da želim biti aktivna sudionica svog vlastitog poroda i odlučivati što i kako će se događati sa mojim tijelom. Počela sam istraživati, čitati, tražiti sve više iskustva iz prve ruke, ali i znanstveno utemeljene informacije vezano uz VBAC. Srećom, naišla sam na ovu zajednicu, čije članice toliko nesebično dijele svoja znanja/iskustva/informacije, što je u konačnosti dovelo do mog uspješnog vaginalnog poroda nakon carskog reza. To je bio trenutak kada sam shvatila da sam stvorena za ovo. Da su se svi prijašnji događaji trebali dogoditi upravo tako i tim redoslijedom, da bi došla tu gdje jesam i shvatila da je ovo moj poziv. Nakon toga, uvidjela sam kolika je snaga u tom prenošenju znanja, pravilnoj informiranosti, ali i samom osnaživanju žene kao takve, te sam odlučila da bih voljela i ja dalje, na isti način, prenositi i utjecati na ljude, i u konačnosti na njihove živote. Odlučila sam stati na kraj mišljenjima poput ‘Kako su drugi izdržali/preživjeli, tako ću i ja’ – jer porod stvarno nije, i ne treba biti traumatično iskustvo. Želja mi je da svaka od Vas aktivno sudjeluje u odlukama koje se tiču Vašeg poroda, Vašeg tijela i Vaše bebe, te da osjetiš da u cijeloj priči nisi sama.
Ako si se pronašla u mojim riječima, tu sam za tebe. Slobodno mi se javiš na mail balent.jelena@hotmail.com ili na broj telefona 0989024829. Veselim se čuti te 🙂