Moje ime je Laura. Živim s obitelji u Istri. Ono što je bila molitva moga srca u srednjoj školi jest upoznati srodnu dušu i otkriti svoj poziv – ono čime se želim baviti. I bi tako. Gospodin je bio brz, i već na prvoj godini fakulteta upoznala sam ljubav svog života. Nakon tri godine udala sam se i postala majka. Preko moga braka i moje dječice Gospodin me brusi u strpljenju, pravednosti, razboritosti i vjeri i uči me u svakoj situaciji, pa i onoj najlošijoj, tražiti nešto dobro.
Moj nevjerojatni suprug uvijek mi je velika podrška i oslonac, a moji porodi i moja ljubljena djeca omogućili su mi da bolje upoznam sebe i probudili u meni poziv za pomaganjem ženama i trudnicama.

Oduvijek sam s divljenjem gledala trudnice, a bebe su u meni kao i u većini ljudi budile majčinske i one najdivnije osjećaje. Ali naravno, dok ne dobiješ svoju bebu mnogo toga ne znaš i taj val neznanja me s prvim porodom zapljusnuo. Unatoč tome, izronila sam ubrzo i malo pomalo učila sam i postala sigurnija i opuštenija.

Po struci sam magistar ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, odnosno odgajatelj, ali već s prvim porodom postala sam svjesna da možda to nije za mene. Iako sam se nalazila dosta u tom zanimanju, kroz moje porode i moju djecu rodila se neka nova ja. Zaljubila sam se potpuno u svijet trudnica, rodilja, majki.

Iza mene tri su vlastita poroda koja su me obogatila na mnoge načine. Koja su mi dala mnogo iskustva i znanja, i koja su mi zapravo kao početni temelj moje buduće misije. Misije u kojoj želim nadograditi i umnožiti znanja i dalje ih širiti tako da trudnoća, porod i postpartum za svaku ženu bude nešto istinski prekrasno. Blagoslovljena sam prilično laganim i bržim porodima koji su mi ostali u lijepom sjećanju. Voljela bih da sve žene postanu svjesne da Gospodin od nas ne traži da porod doživimo kao ogromnu patnju i traumu, već upravo suprotno. Njegova je želja da porod bude blažen, moćan, prekrasan i, ukoliko je moguće, potpuno prirodan događaj u kojem se rađa jedna nova ljudska duša i jedna nanovo rođena žena – odnosno majka.
Zahvalna sam Bogu što je djelovao kroz moj brak, moje porode, moj svaki djelić života i doveo me na ovaj predivan put doule.

Drage žene, trudnice, majke, kraljice, tu sam za vas. Kao doula, podrška, edukator, savjetnik, rame za plakanje. Želja moga srca jest umiriti svaki vaš strah “jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.” Želim vam biti podrška u fizičkom, psihičkom i emocionalnom smislu – biti jednostavno doula – ona koja služi ženi.

Od srca vam šaljem zagrljaj, Laura.

Kontaktirajte me na:
Instagram profilu: @doulin. zagrljaj
Facebook stranici: Doulin zagrljaj
e-mailu: laurabrajkovic16@gmail.com