Sem Mihaela, prihajam iz Slovenije, živim v prelepem kraju ob reki Kolpi, na meji s Hrvaško. Življenje me je obdarilo s čudovitim možem in 4 otroki, ki so spremenili moje življenje. Po izobrazbi profesorica slovenščine in univerzitetna diplomirana pedagoginja sem se po rojstvu drugega otroka odločila, da ostanem doma in negujem svoje otroke, skrbim za dom, domačo hrano, lotila sem se tudi šolanja otrok na domu. Rada imam naravo, boso hojo, vrt, delo na zemlji, dobre knjige,  umetnost, glasbo, ženske kroge, obrede, družbo odprtih in srčnih ljudi.

Grenka prva porodna izkušnja me je na eni strani pahnila v poporodno depresijo, na drugi pa gnala v raziskovanje in pridobivanje informacij o nosečnosti in porodu – z željo, da se v prihodnje izognem razočaranjem in neželenim (po)porodnim izidom. Pripravljanje na drugi porod z dulo in njeno spremstvo pri porodu v porodnišnici mi je odprlo čisto nov svet. Izpopolnjujoče doživetje rojevanja me je spodbudilo, da sem začela poslušati sebe. Po dveh popolnoma različnih porodih v porodnišnici in splavu, sem še dvakrat rodila doma, vmes pa se izobraževala za dulo pri slovenskem združenju MOJA DULA po programu Dona International, pridobivala znanje o dojenju znotraj združenja, se usposabljala za učiteljico šole za starše oz. voditeljico priprav na porod pri Balkan Association of Birth Workers, vodila ženske kroge v svojem kraju.

Moja velika želja je, da bi mamice imele na voljo relevantne informacije, na podlagi katerih bi se lahko zavestno odločale in izbirale le najboljše zase, za svojega otroka in za svojo družino. Ker želim aktivno prispevati k uresničevanju te vizije, sem se tudi podala na pot nudenja podpore ženskam – da jih ljubeče vodim skozi nosečnost in jih spremljam do zadovoljujoče porodne izkušnje, iz katere bodo črpale moč za vse izzive življenja.

E-mail: mihaela.krizan@gmail.com

FB stran: Mihaela Križan

Instagram: zgodbe_iz_maternice