Ja sam Margareta, majka jedne djevojčice, odgojiteljica u dječjem vrtiću, porođajna edukatorica u procesu certifikacije te savjetnica za dojenje u treningu. Živim i radim na istoku Zagreba. Moja djevojčica zaslužna je za početak ovog putovanja i to gdje sam sada.

Iako svoj porod i iskustvo postpartuma ne pamtim kao traumatično, sada znam da je moglo biti bolje i da sam u njega ušla nespremna. Na stranu tečaj kojeg sam odslušala, nitko me nije pripremio na ono što me ZAISTA čeka. Sav fokus je na porodu uz koji se često veže: “kako su svi, tako ćeš i ti”. Prepuštamo se sustavu ne osluškujući svoje tijelo. Ali to stvarno ne mora biti tako. Tu sam da ti donesem znanstveno utemeljene činjenice, da zajedno razbijamo mitove te da postaneš aktivna sudionica svog poroda i samopouzdana žena i majka koja sluša svoje tijelo i sigurna je u donošenju odluka.

Dojenje je moja posebna ljubav koja se olako shvaća i stavlja postrance u pripremi tijekom trudnoće. Zastarjele informacije te odsustvo adekvatne podrške rezultira i negativnim razmišljanjima, propitivanju i naposlijetku odustajanju od dojenja. Svojim dvogodišnjim iskustvom dojenja te završenom edukacijom nudim ti informacije, PODRŠKU i pomoć u tim osjetljivim danima.

I zato EDUmamarg, mama edukatorica i edukacija mama. Od mame za mame.

instagram: @edu.mamarg